preskoči na sadržaj

Osnovna škola Goričan

Login

e-Dnevnik

Kalendar
« Srpanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Srednje škole

 

Sigurnost
Koliko često učiš?
Tisak

 

Stručni časopisi

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 8. 11. 2010.

Ukupno: 339354
Ovaj mjesec: 745
Ovaj tjedan: 75
Danas: 1

Školski kalendar

Oglasna ploča 

Obilježavamo

Europe Code Week

    

Jednim klikom do...

 

          

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Projekt „Hrvatska stvara“ - formiranje Code Clubova
Autor: Alan Belak, 23. 3. 2018.

Zajednica tehničke kulture Međimurske županije prihvatila je sudjelovanje u Projektu „Hrvatska stvara“ koji se provodi uz pokroviteljstvo Ministarstva znanosti i obrazovanja, Hrvatske zajednice tehničke kulture i uz podršku veleposlanstva Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sj. Irske u Republici Hrvatskoj.

Projekt „Hrvatska stvara“ ima za cilj da se kod mladih u cijeloj Hrvatskoj potakne kreativni duh, da se formiraju lokacije gdje se mladi mogu sastajati, učiti i stvarati. Ostvarenjem ovog cilja očekuje se da će se povećati interes mladih za tehničku kulturu te općenito za prirodoslovna i znanstvena područja.

Projektom „Hrvatska stvara“ predviđeno je otvaranje najmanje dva Code kluba u našoj županiji. Osnivanje Code kluba pretpostavlja organiziranje mjesta na kojem će djeca i mladi moći učiti programirati. Ovakva edukacija bit će besplatno dostupna djeci u cijeloj Hrvatskoj.

 

Što je Code Club?

Code Club je svjetska volonterska mreža besplatnih klubova programiranja za djecu.

Code Club je nastao u Ujedinjenom Kraljevstvu, a vrlo brzo su se klubovi proširili po cijelom svijetu. Trenutno postoj 10 000 klubova u više od 100 zemalja svijeta. Pokretanjem klubova u Hrvatskoj naša djeca dobivaju mogućnost učiti i napredovati na isti način kao i njihovi vršnjaci diljem svijeta. Želja je da se svoj djeci u Hrvatskoj omogući učenje na kreativan i zabavan način, kroz igru, bez obzira na njihovu lokaciju i financijske mogućnosti.

Cilj je da Zajednice tehničke kulture postanu i prve Code Club lokacije unutar županija, centri gdje će se mladi nalaziti i stvarati. Osnivanje Code Cluba je vrlo jednostavno, registracijom na web stranici dobiva se pristup materijalima i rad s djecom može početi.

Dodatno u sklopu projekta „Hrvatska stvara“ prvi klubovi u svakoj županiji dobivaju na korištenje 2 STEMI Hexapod robota za učenje i daljnji rad s djecom.

 

Predstavljanje projekta „Hrvatska stvara – formiranje Code clubova“

Predstavljanje projekta u Međimurskoj županiji će biti u subotu, 14.4.2018. godine u Scheierovoj zgradi u Čakovcu u vremenu od 9:30 do14:00 sati.

Dolazak na skup je otvoren za sve zainteresirane.

Prvi dio će biti plenaran i odvijat će se na katu zgrade gdje će udruga „Programerko“ predstaviti projekt. Nakon toga će se u prizemlju za učenike i zainteresirane mentore održati početne radionice programiranja. Za prvu grupu sudionika predviđena je radionica u vremmenu od 10:30 – 11:30, a za drugu grupu od 11:30 do 13:30 sati.

Pozivaju se poduzetnici, predstavnici informatičkih tvrtki i udruga, predstavnici gradova i lokalne zajednice, gradonačelnici, načelnici, pročelnik/ca za školstvo i/ili tehnički kulturu, predstavnici županije, župan, te lokalni mediji da nazoče predstavljanju projekta.

 

Učenici i budući mentori koji žele sudjelovati na radionici trebaju sa sobom donijeti laptop i produžni kabel.

 O dodatnim detaljima i načinu prijave na radionice škole će dobiti obavijest do 9. travnja 2018. godine.

                                                                         Predsjednik ZTKMŽ

  .                                     Željko Medved, mag. edu. politehnike i informatike v.r.

http://www.hrvatskastvara.eu/raspored-turneje/

http://www.hrvatskastvara.eu/

http://www.netokracija.com/predstavljanje-projekta-hrvatska-stvara-145590

http://www.netokracija.com/projekt-hrvatska-stvara-stemi-programerko-code-club-145388

http://www.hztk.hr/novosti/hrvatska-stvara-predstavljanje-projekta-koji-potice-proaktivnost-poduzetnicki-duh-i-razmjenu-idej/​

 


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju